Over balans zoeken

Gezinsleven ten tijde van de covid19 pandemie

Drie weken geleden dacht ik ‘dit gaat een bijzondere periode worden, wellicht een waarover ik wat zou willen schrijven.’ En bijzonder it is.

Week 1 van homeschooling vloog voorbij. School had ons direct allerlei werk aangeleverd en we gingen ijverig aan de slag. In de ochtend zou ik juf zijn, de middag zou ik thuiswerken en dan ‘s avonds nog de rest. Een strak schema dat zou me helpen dacht ik. Ik vergat de factor pandemie mee te nemen in mijn strakke schema.

Want wat blijkt de onzekerheid, de persconferenties, het hyperbewustzijn van besmettingsgevaar, mijn werkplek die mee moet bewegen met de crisis, mijn mans’ werk met datzelfde, moeder en juf zijn, gezondheid en ziekte van onszelf en onze omgeving en het rondom elkaar heen draaien inmiddels al drie weken lang, dat doet wat met me! Mijn stresslevel is gestegen en ik ben doodop aan het einde van de dag.

Ik zie ook de mooie dingen. Want hoe leuk is het om te ervaren wat mijn kids allemaal leren op school. Ook vind ik het fijn dat er minder gejaag is van plek naar plek. Ik kan meer de natuurlijke flow van mezelf en die van het gezin volgen.

Mijn mindfulness vaardigheden, meditaties en tijd nemen voor mezelf moeten me in balans gaan houden. Met vallen en opstaan, dat wel..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s