Over vallen en weer opstaan

Kinderdagverblijven gaan valpartijen uit de weg
Kort geleden kopte het AD met ‘‘Kinderdagverblijven gaan valpartij uit de weg’. Uit ervaring kan ik hier volmondig ‘ja’ op zeggen en dat heeft met verschillende facetten te maken.

Maar hoe zit dat bij ons thuis durven wij onze kids nog te laten vallen of zijn we extreem voorzichtig geworden?

Pleisters en troostrozijntjes
Met drie jongens in huis is er geen ontkomen aan. Natuurlijk vallen ze. Maar ze staan (meestal) ook weer op. Hoe vaak ik wel niet “voorzichtig!” roep om te voorkomen dat het ernstig zal zijn. Maar ik moet ze ook loslaten en risico’s laten nemen. En ja ik sta onder hoge klimrekken met gestrekte armen klaar om mijn kinderen op te vangen (alsof ik met dat gewicht zelf niet ten gronde zal gaan) maar ik laat ze ook ontdekken. Op eigen tempo. En zo groeit vertrouwen. En voor de ongelukjes heb ik pleisters en troostrozijntjes.

 

About slip and fall accidents

Accidents at Daycare
Recently one of our national papers headlined with ‘Daycare Centers try to avoid all slip and fall accidents’. From my working experience I can confirm this and that has something to do with rules and regulations.

But what about my boys at home? do we dare to challenge our kids or have we become extremely cautious?

Bandaids and comfort raisins
With three boys there’s no way I can avoid all accidents. Of course they fall. But usually it’s not so bad and they’ll stand up and go on like nothing happened. However I catch myself repeatedly saying “careful!”, trying to avoid serious injuries. ‘Letting go’ remains the main challenge so they’re able to take some risks. Risks which will help them to grow confidence. Risks which will help the to grow their motor skills. On there own pace.  And yes I’ll keep standing under those monkey bars with arms outstretched ready to catch my kids. And for the (little) accidents I have bandaids and comfort-raisins.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s