Over december

December begint eigenlijk in november. Vol verwachting klopt mijn hart steeds harder om deze feestmaand tot een succesvol eind te brengen.

We duiken van het prachtige Sint Maarten feest met haar mooie lantaarns in de spanning van Sinterklaas. Ik probeer het Sinterklaasjournaal af en toe over te slaan want dat maakt het wel heel spannend allemaal.

Basis en peuterschool dienen zich aan met de sinterklaaswerkavonden waarop ouders zich in het zweet werken om iets moois te knutselen, timmeren, naaien, voor hun kroost.

Ook op mijn werk komt de Sint op visite dus in de ochtend zit ik met 16 stuiterende kinderen en smiddags zijn mijn eigen boys wild. Begrijp me niet verkeerd ik vind het een heerlijk feest.

Daarna staat het kerstfeest voor de deur waar ook allerlei voorbereidingen aan vooraf gaan. Dit jaar wilde ik graag thuis een advent kalender introduceren. Eentje met niet alleen maar lekkers maar ook wat gelukwensen en presentjes. Ik had een hele leuke gevonden. Een van hout die hergebruikt kan worden met een mooi kerst-tafereeltje in de top en een lichtje erachter.  Hij staat nu gevuld en wel te wachten om opengemaakt te worden. Dat is lastig voor de jongens! want zo’n kalender lonkt.

We gaan de laatjes om de beurt open maken en ik hoop zo een mooie jeugdherinnering te creëren voor onze jongens.

Na al het feestgedruis op school zal er dan kerstvakantie zijn waar ook ik dit jaar van mag genieten. Natuurlijk feesten we dan nog even door met de kerstdagen en oud & nieuw maar dan zonder tijdschema en met veel pyjamadagen.

img_4017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s