Over buurtnatuur

Heerlijk vinden wij het om de natuur in te gaan. De Drunense Duinen, de Zandverstuiving, varen over de Maas. Het zijn allemaal plekken waar we graag komen. Maar eropuitgaan kan ook makkelijker en hoeft niet een hele dagbesteding te zijn.

Natuurspeeltuin
Het stukje verlaten gemeentegroen bij jou in de wijk of die twee fijne klimbomen bij die ene speeltuin. Waar ik heel blij van word zijn de ‘natuurspeeltuinen’ die je steeds meer ziet. Heerlijke speelplekken met hutjes, en klimmogelijkheden van boomstammen, keien en wilgentakken. Laat de rest maar aan de fantasie over. Het zou helemaal mooi zijn als er op deze speelplekken nog wat ‘loose parts’ beschikbaar zouden zijn zodat kinderen ook zelf de gelegenheid hebben om iets te bouwen.

Maar in feite is ieder stukje natuur een speeltuin. Wij hebben het geluk dat we naast de uiterwaarden van de Maas wonen en dit is dan ook een graag geziene plek. We gaan op zoek naar takken (want dat doen mijn mannen takken verzamelen, herkenbaar?) we kijken uit naar dieren en kriebelbeestjes en hebben altijd wel prijs. Of het nou een kikker is, een roofvogel of de kudde paarden bij het kanaalpark.

Nu staat koning Winter om de hoek. Warm inpakken dus (mama ook) en gaan…

IMG_20180610_180842

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s