Over een achtbaan

Familiedag in de Efteling
Een dagje Efteling met de hele familie. Dat belooft wat! Genoeg te doen voor jong en oud dus voor ieder wat wils. Van tevoren gaf ik al aan dat we zouden kunnen opsplitsen. De kids mee naar het sprookjesbos en de daredevils naar ruigrijk.

Sprookjesbos versus Ruigrijk
Had ik me even lelijk vergist in mijn wildboys. Wat nou sprookjesbos? “Python! Python!” scandeerde mijn oudste waarna Vince gewillig volgde. Ik moest met mijn hakken in het zand. Twee jaar eerder, dus toen Abel 4 was, wilde ze mijn kind al meenemen in een achtbaan en toen heb ik het kunnen voorkomen. Nu bleek het een ander verhaal. Abel was (ruim) groot genoeg voor een achtbaan, ‘IEDEREEN die hij kende’ had al in een achtbaan gezeten en hij zou zwaar teleurgesteld zijn als ik hier een stokje voor ging steken.

Kinderen in de achtbaan
Over de kop vond ik echter te veel van het goede daarom werd er gekozen voor de houten achtbaan. Vince wilde nu natuurlijk ook. Alles in mijn lijf schreeuwde dat dit geen goed plan was. Natuurlijk wil hij hetzelfde als zijn grote broer, natuurlijk wil hij mee met zijn stoere ooms en tantes maar qua beleving past het sprookjesbos zoveel meer bij een kleuter… toch?

Het enige dat in mijn hoofd speelde was het volgende GIFje:

201504_1228_hddia

Allebei de jongens gingen de houten achtbaan in. Dus ik ook?! Ik kon er niet onderuit…. Gevoelsmatig moest ik meegaan zodat ze, zelfs op het allerlaatste moment nog iemand zouden hebben tegen wie ze konden zeggen dat ze toch liever naar het Sprookjesbos wilden gaan…..

Of het indruk had gemaakt? De volgende morgen pakte Vince de Efteling plattegrond en bouwde de houten achtbaan na.

About a rollercoaster

Family day at theme park Efteling
A day at Efteling with the whole family. We were so excited! Enough to do for young and old so everyone will find what they’re looking for.  I’de already indicated in advance that we could split up. Take the children to the fairytale forest and the daredevils to the rollercoasters. 

Fairy tale forest versus rollercoasters
Did I make a big mistake by indicating to my oldest boys we were going to fairy tale forest.  “Python! Python!” (name of a rollercoaster) my children called out.

Two years earlier, when Abel was 4, they wanted to take my child on a roller coaster and I could prevent it. Now it turned out to be a different story. Abel was tall enough for a roller coaster, “EVERYONE he knew” had been on a roller coaster and he would be very disappointed if I put an end to it.

Children on a roller coaster
They choose the wooden roller coaster. In my perception this was the most child friendly one. Boy was I mistaken. Of course Vince was tall enough as well end of course he wanted to go too. Everything in my body screamed that this was not a good idea. Of course he wants the same as his big brother, of course he wants to join his tough uncles and aunts but in terms of experience the fairytale forest fits so much more with a toddler … right?

The only thing that went through my mind was the following GIF:

201504_1228_hddia

Both boys went into the wooden roller coaster. So I had to go as well, or did I?! I just had to … I felt intuitive that I was the one person to whom, at the very last moment, they could say “mom we’de rather go to the fairytale forest …” but they didn’t…

Whether it had made an impression? The next morning Vince took the map of the Efteling and built the wooden roller coaster.

ECC34ECE-7E1A-4153-A463-8C13D019720D-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s