Over vuur

Kinderen en vuur
Net als zand en water heeft vuur een ongelooflijke aantrekkingskracht op mijn jongens. Sinds Abel een echte ‘vuurmaker’ (lees magnesiumstaaf) heeft gekregen voor zijn verjaardag komt hij vaak met de vraag wanneer we een kampvuur gaan maken. Hij sprokkelt hout, maakt propjes papier en verzameld dit alles in onze vuurkorf. Met nog twee jongere broertjes en een gebrek aan survival-skills is het helaas niet een activiteit die ik zo eventjes uit mijn mouw schud.

Veilig kampvuur
Bij het bouwen van het kampvuur betrapte ik mezelf erop dat ik voortdurend hamerde op het gevaar en hoe veiligheid voorop staat. Maar de aantrekkingskracht is zo enorm dat dit ook nodig bleek te zijn. Ze zijn zich nog niet bewust van het gevaar en de gevolgen kunnen enorm zijn.

Marshmallows boven het kampvuur
Ik stuurde een vriendin een foto van onze marshmallow-roosterende-jongens bij het vuurtje en ze reageerde met een knipoog dat ‘ze lekker zullen slapen straks’ duidend op de suiker bom die ze net voor het slapengaan nog even naar binnen werkten. Het bakken van broodjes boven het vuur was wat dat betreft een betere variant geweest maar wat hebben ze genoten van dit mierzoete toetje.

Innerlijke vuur aanwakker
Niet toevallig trekt het vuur nu ook mij zo aan. Ik schrijf nu, na lange tijd, wat roestig, weer een blog. Niet eerder heb ik op zo’n moeilijk punt in mijn leven gestaan. Het verlies van mijn vader, ziekte, zorgen en stress hebben mijn innerlijke vuur gedoofd tot een waakvlammetje. Maar ik weet dat het er zit en ik probeer het, liefdevol, stap voor stap weer wat aan te wakkeren, tot het weer een laaiend vuur mag zijn.

About Fire

Children and fire
Just like sand and water, fire has an incredible attraction to my boys. Ever since Abel got a real ‘ fire-maker’ (fire stick) for his birthday he wants to make campfires. He gathers wood, makes wads of paper and collects all of this in our fire pit. With two young brothers and a lack of survival skills on my behalf , making a campfire is not an activity that I easily do.

Safe campfire
When we built the campfire, I caught myself going on about the danger and how important  safety is. But the attraction is so enormous that this turned out to be necessary. My boys just don’t realize the risks a campfire involve and how extremely hazardous fire can be.

Roasting Marshmallows above the campfire
I sent a friend a picture of our marshmallow-roasting boys at the fire and she reacted with a wink that “ they will sleep soundly” indicating the sugar bomb they were eating just before bedtime. A great alternative is baking bread on a stick over the campfire. But for now we enjoyed this sweet dessert.

Find my inner fire
It’s not a coincidence that fire has this great attraction on me right now. After a long time I’m writing, some rusty, I know. Never before I’ve been given such a great task in life. The loss of my father, illness, worries and stress have extinguished my inner fire into a small flame. But I know that it is there and I ‘m lovingly, step by step, trying to find that sprak, so  it can be a blazing fire again.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s