Nina is zwanger! Week 26: 0p pad met mijn dikke buik

Mijn man heeft deze week het All Star Gala op het programma staan. Een evenement waar de beste basketballers van de Nederlandse eredivisie een vriendschappelijke wedstrijd gaan spelen tegen het Nederlands Team. Om deze wedstrijd heen zijn clinics, shows en ander vermaak georganiseerd. Ontzettend leuk voor jong en oud. Voor ons natuurlijk extra leuk omdat papa meedoet.

Maar feit is dat ik in mijn tweede trimester zit. En niet zo’n beetje ook. Inmiddels in mijn 26e week van de zwangerschap vergt het bijwonen van zo’n evenement enige consideratie. Zeker als je twee peuters mee gaat nemen.

De dag begint om 13.30 uur en eindigt om 18.30 uur. Poeh! Dat is wel erg lang. Dan missen Vince en ik ons rustmomentje en dat houden de kinderen ook niet vol zonder extra intensieve begeleiding van hun moeder. Oké dat is geen optie. Weet je wat ik doe. Ik ga alleen naar de wedstrijd niet naar de hele dag. Bovendien houd ik twee uurtjes zitten op een houten bankje wel vol maar een hele dag is toch wat teveel gevraagd van mijn lichaam.

Het All Star Gala is in Leiden en niet in onze hometown Den Bosch. Dat betekent dat we toch al gauw 75 minuten in de auto zitten. Voor mij een extra rustmoment. Niet alleen hebben we ons middagdutje kunnen doen maar nu kan ik ook nog ruim een uur in de auto chillen voordat ik weer aan de bak moet.

Met zo’n reistijd voor de boeg is het wel essentieel dat de jongens iets te doen hebben in de auto. Voor beide mannen heb ik dan ook een pakketje samengesteld. Hun favoriete zoekboek, hun magic tekenbord, wat te knabbelen en hun knuffels. Abel heeft aan dat laatste genoeg en slaapt na 5 minuten als een roos om pas in Leiden weer te ontwaken.

Vince reageert iets anders op deze roadtrip. Wanneer ik langs de thuishal rijd, waar wij normaal gesproken basketbal gaan kijken, en niet stop, zet hij het op een brullen. Hij had het ‘Leiden-verhaal’ niet helemaal begrepen. Ruim een half uur heb ik moeten aanhoren dat hij niet ver wilde rijden. Daar gaat mijn ‘chill-momentje’ in de auto. Maak ik nu een big mistake om te gaan?

Aangekomen in de 5 Meihal in Leiden is Vince zijn sores snel vergeten. Een enorme Dino (mascotte) steelt de show op het veld en dat maakt indruk. De wedstrijd was leuk en in de rust worden we vermaakt door jongelui die door middel van een trampoline gevaarlijke stunts uithalen om de bal te dunken in de basket.

Na afloop is er voor de jongens niks mooiers dan met papa het veld op gaan. Lekker rennen en met de bal spelen. Ze vonden het een fantastische middag. Met inachtneming van de factoren rust en de verantwoordelijkheid die ik draag voor mijn andere kinderen was dit goed te doen. Ik kan het dus best; op pad gaan met mijn dikke buik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s