Het geheim van een ander zijn

Met verwondering kijk ik naar Duke. De mascotte van SPMShoeters die het publiek vermaakt en het team support. Abel is gek op de zachtaardige draak. Niet alleen het grote knuffelgevaarte van SPMShoeters heeft zijn hart gestolen. Nog regelmatig vraagt hij naar de vogel van Leiden die hij ontmoette op het allstargala.

Als je er wat langer bij stilstaat is het zo gek nog niet om twee uurtjes per week in een groot kostuum rond te rennen. Het kan ontzettend bevrijdend werken om je te verkleden en achter het masker van je kostuum heerlijk gek te doen. Het is het geheim van een ander zijn. Denk maar aan carnaval waar duizenden mensen op de been zijn om even helemaal los te gaan.

Op mijn studie heb ik ook genoten van lessen waarin een stukje toneelspel werd vereist. Oké ik moet altijd even loskomen maar als dat dan eenmaal zo ver is dan heb ik ontzettend veel plezier.

Kinderen vinden het ook fantastisch om zich te verkleden. Ze duiken in hun fantasie en ZIJN dan een ridder, leeuw, prinses, bakker of wat dan ook. Abel vond het laatst leuk om poesje te zijn. Drie dagen achter elkaar heb ik snorhaartjes op hem moeten schminken. Daarna was het weer even klaar.
Afgelopen zomer hebben we genoten van het summum van een verkleedpartij. In de spiegelzaal van een frans kasteel konden wij ons verkleden. Er was een hele garderobe aanwezig met alle kostuums die je bij een chateau mag verwachten. Het bracht ons een hilarische middag en bijzonder vermakelijke kiekjes die ik graag met jullie deel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s